hessumobiili

hessumobiili

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Projekti: muistot talteen

Aloitin joskus vuoden alussa muistokirja-projektin, sit se unohtu ja nyt muistin taas kaivaa sen esille. Tarkotuksena on täyttää kirjaa muutama sivu per kuukausi eli kerätä sivuille mukavia pikku muistoja jokaiselta kuukaudelta. Liimailen sinne kaikkea leffalipuista ja festaripasseista, valokuviin ja kuitteihin, riippuen mikä milloinkin tuntuu muistamisen arvoiselta asialta. Tämä muistokirja alkaa syyskuulta, jollon miun elämässä käänty uus sivu eli muutin sivilisäätyni ja miusta tuli vaimo. Nyt oon saanu (koristeluja vaille) joulukuulle asti kirjaa tehtyä. Tavote ois saaha pian päivitettyä se tähän päivään asti ja sitten päästä tekemään sitä aina kuukausi kerrallaan, jotta tapahtumat ois vielä tuoreessa muistissa, kun niitä sinne kirjottelee ja liimailee. 


Mietin pitkään miten saisin kaikki joulukortit talteen, kun liimaten ne ois vieny ihan liikaa sivuja. Keksin sit askarrella niille tuommosen taskun, mihin sain kaikki mahtumaan. (Tämmöstä kirjaa hankkiessa kannattaa muuten huomioida, että siinä on riittävästi tilaa kierteissä, jotta se ei hajoa siinä vaiheessa, kun sivuista alkaa tulla paksumpia.)

Kaikki muutkin kortit pitää tietysti saada myös kirjaan liimattua, mutta se ei ookkaan niin yksinkertasta, kun haluaa saada näkyville sekä kortin kuvapuolen, että tekstipuolen. Onneks löysin joskus idean yhdestä askartelukirjastani, miten sen voi kätevästi toteuttaa:


Koristeluun tykkään käyttää erilaisia scrabble-papereita, ne on tosi käteviä melkein missä vain askartelussa ja niitä miulta löytyyki jo ihan hyvä kasa. (Ei silti niin paljon, etteikö niitä sais ostaa lisää, jos tulee liian kivoja vastaan)

Viimesin scrabble-paperi-hankinta ja paras tähän mennessä oli tämmönen jäätävän paksu kokoelma suomalaisesta:

Poimintoja sisällöstä, jokaista "kuviota" löytyy kolme sivua

Rauhallista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille! :)Kysymys: Ootko sinä tehny joskus muistokirjaa (tai vastaavaa) ja ootko onnistunu tekemään sellasen loppuun asti vai onko tämmöset projektit aina ikuisuus-projekteja? 

6 kommenttia:

 1. Miullakin on muistokirja! Siellä on just kaikkea kuiteista kuviin ja leffalippuihin. Aina välillä innostuu liimailemaan juttuja lisää sivujen väliin, mutta askarrellu en oo varsinaisesti. ihan vaan albumi, johon kaikkea on kerätty. Ikuisuusprojekti se on : D Tai jos saat yhen valmiiksi, niin pitää aloitta uus. Eihän ne muistamisen arvoiset asiat lopu siihen, ku yhen kirjan saa täyteen. Elämä ja tulevaisuus on niin täynnä kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tuoki on ihan valmis kirja, en mie tiiä missä askartelun raja menee :D Riittää ku leikkaa ja limaa ni se on jo askartelua! Mut joo ei lopu tuo homma varmaan ikinä, mut jos nyt edes yhen kirjan sais ensin täyteen!

   Poista
 2. Mie oon tehny lähinnä matkapäiväkirjoja, ja sitten kun ystävä lähti pitkälle matkalle, kokosin meistä yhteisen kirjan hänelle mukaan. :) Tuommoiset askartelupaperit (kuviolliset/hassut materiaalit) on kyllä koukuttavia! Askartelu = parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakirjat on kyl huippuja! Tuntuu et pystyy elää reissut aina uudestaan, kun selailee semmosia :) Miullaki on yks semmonen englannin työharjottelu-reissulta.

   Poista