hessumobiili

hessumobiili

maanantai 1. syyskuuta 2014

Instagam Hyperlapse


Instagramin tekijöiltä on tullut uusi Hyperlapse-ohjelma kännyköihin, jolla voi kuvata helposti ja vaivatta hienompaa videokuvaa kuin kännyköillä tähän asti on ollut mahdollista. Ohjelman juju on siinä, että se tasapainottaa tärisevääkin kuvaa uskomattoman hyvin, jolloin video näyttää melkein kuin se olisi kuvattu jonkin kameraa tasapainottavan apuvälineen kanssa. Ohjelmalla voi myös suoraan nopeuttaa kuvaa jopa 12kertaa normaalia nopeammaksi. Ohjelmaa on myös helppo käyttää, nappeja löytyy vain yksi, josta painamalla aloitetaan nauhoittaminen ja uudestaan painamalla lopetetaan se. Tämän jälkeen voi valita klipin nopeuden, poistaa sen tai jättää ohjelmaan talteen myöhempää nopeuden muokkaamista varten.

Ohjelman tekijät lupailevat tietysti paljon ja paljon tuolla voisikin tehdä, mutta ongelmaksi nousee tietysti kännykän oman kameran rajallisuus. Tein omalla puhelimellani testejä ja huomasin, että minun iPhone 4s:n kamera ei vielä pysty tallentamaan videota riittävän hyvällä laadulla. Seuraavaksi ongelmaksi tulee tasaisen liikkeen tekeminen, ohjelma toki vähentää tärinää (jota silti paikoin videoissani näkyy), mutta mitään nättiä tasaista sivuttais- tai pystyliikettä ei käsivaralla kykene helposti tekemään. Liike täytyisi timelapsea tehdessä melkeimpä tehdä moottoroidulla tasaisesti liikkuvalla alustalla, jollaisen voisi toki väsätä "teeseitse"tyylilä vaikka perinteisestä pyörivästä munakellosta! Tietysti, jos omaa todella vakaat kädet ja jaksaa keskittyä tai tekee nopean liikkeen tarkasta kuvasta toiseen tarkkaan kuvaan, voi liike onnistua hyvin. Itse en ensimmäisellä testailukerralla vielä tässä onnistunut.


Lyhyesti plussat ja miinukset:

+ Vähentää todella voimakkaasti tärinää!
+ Helppokäyttöinen
+ Ei vaadi rekisteröitymistä, ei instagram- tai facebooktiliä, ei mitään.
+ Lataamisen jälkeen heti valmis käytettäväksi
+ kulkuneuvon kyydistä saa miellyttävää kuvaa (pyöräillessä, autosta, lentokoneesta..)

- Ei tietenkään korjaa huonon kameran laatua, pikselimössö on pikselimössöä
- käsivaralla tasaisen kameran liikkeen tekeminen vaikeaa
- kävellen tai juosten ei enää poista kaikkea tärinää (ainakaan minun kävelytyylillä)


Tässä vertailuksi tekijöiden mainos ja minun videoni, jossa lähinnä kuljeskelin ulkona ja kokeilin kuvailla erilaisia pätkiä ohjelman avulla. 
Kertokaa ootteko jo kokeilleet ohjelmaa ja miltä se teistä on vaikuttanu? Aiotteko käyttää jatkossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti