hessumobiili

hessumobiili

perjantai 5. syyskuuta 2014

Musiikkivideo nro 1

Uusi musiikkivideo on hyvin hyvin pian kaikkien nähtävillä, mutta ennen sitä on luontevaa muistella edellistä ja ensimmäistä musiikkivideoprojektiani.


Syksyllä 2012 tehtiin silloiselle No Cue -bändille (nykyään käyttää nimeä Storyfields) erikoinen video. Videon toteutin lähes itsekseni valaistusta ja studion rakentelua lukuunottamatta. Projekti oli hauska ja olin tietysti innoissani tällaisen oudon leikkaustyylin opettelusta. Asiasta jotain ymmärtävät saavat pyöritellä silmiään, kun kerron, että editoin tämän kokonaan adoben premierellä. Parhaimmillaan taisi käytössäni olla 24 HD-raitaa yhtäaikaa leikkauspöydällä... jostain syystä editointikone ei kestänyt tätä vaan hajosi viime metreillä, joka tarkoittaa sitä, että viimeistelin videon kymmeniä kertoja, koska jokaisella yrittämällä kone kaatui ennenkuin ehdin tallentamaan tai pääsemään loppuun asti. 

kuvaus-studio
Kaiken kaikkiaan projekti oli ihan huippu. Sitä oli hauska tehdä, sain siitä paljon irti ja olen lopputulokseen tyytyväinen. Tottakai nään siinä paranneltavaa, mutta ensimmäiseksi musiikkivideoksi se on oikein hyvä. Itseä siinä eniten hämmästyttää, että osasin ja kykenin käsikirjoittamaan videon lähes kokonaan etukäteen sekunttien tarkkuudella. Joitain kohtia kyllä jätin suunnittelematta tarkasti, mutta suurin osa oli valmiiksi suunniteltua. Tässä siis hämmästyttää se, että en ollut koskaan aikaisemmin tällaista varsinaista käsikirjoitusta tehnyt, enkä tämäntyylistä videotakaan. Käsikirjoituksesta oli sitten todella suuri apu, tietysti, sekä kuvatessa että erityisesti editoidessa. Helppohan se on laittaa kuvia peräkkäin, kun tarvitsee vain lukea vihkosta mikä tulee ensin ja mikä sitten. Ei tarvinnut siinä vaiheessa enää keksiä mitään ja todeta, että olis pitänykkin kuvata jotain toisella tavalla. Jos jostain löytäsin nämä paperini niin voisin laittaa niistä kuvan.. en siis tehnyt mitään kuvakäsikirjotusta vaan kirjotin kuvat sanoin. En usko, että muut saisivat niistä teksteistä mitään tolkkua, mutta minulle ne oli selvää pässinlihaa. 


Käytin kuvauksissa myös hienoja klaffeja, made by me (laminoituja, jolloin kalvotussilla pystyi kirjoittamaan ja kostealla pyyhkimään). Ne olivatkin korvaamaton apu sitten editointivaiheessa, koska tällöin heti ensimmäisestä kuvasta näki, mikä videoklippi oli kyseessä. Tämän kokoisessa tuotannossa niiden käyttäminen oli jo lähes välttämätöntä. 

Jokaisen jalkojen paikat merkattiin tarkasti mustilla kuvassa näkymättömillä teipeillä, joista ottojen alussa tarkastettiin, että kaikki pysyivät tarkalleen samoilla paikoilla. 


Ja tässä lopullinen video:
Tietoa ja uutta tuotantoa yhtyeeltä löydätte täältä Storyfield Facebook-sivuilta.

Ps. Kommentoikaa ja kyselkää, jos nousee mitään ajatuksia! Otan kaiken asiallisen palautteen ilolla vastaan. :)

2 kommenttia:

  1. Tää edelleen naurattaa ja hymyilyttää joka kerta. Aikamoinen esikoismusavideo kyllä, ja se, että pystyy oikeasti käsikirjoittamaan tällaisen, on mulle aivan tuntematon juttu. Ihailtavaa!

    VastaaPoista