hessumobiili

hessumobiili

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Laatuaikaa keittiössä

Viimepäivinä olen löytäny itseni puuhastelemasta keittiössä enemmän kuin välttämättömimmän ajan, mikä on itselle erittäin epätyypillistä. Kovasti oon koittanu muuttaa ruokailutottumuksia, panostaa ruuanlaittoon enemmän ja opetella uusia ruokia. Oikeastaan asetin jo viime kesälle tavoitteen tehdä kesän aikana kymmenen uutta ruokaa, joita en ole ennen tehnyt, mutta en tietenkään onnistunut toteuttamaan tätä. Nyt kuitenkin syksyllä oon kuronu tuota lukua hyvää vauhtia kiinni ja on jopa ollu ihan kivaa. 

Eilen innostuin kokkailemaan oikein miehistä ruokaa, pekoniin käärittyä, kinkulla ja juustolla täytettyä broilerin rintafilettä kera uunikasvisten. Ja ensimmäistä kertaa rohkenin tehdä marinadinkin ihan itse. Siitä tosin ei ollut mitään hyötyä, kun vasta marinoitumisen jälkeen tajusin poistaa luut ja nahkan, jollon kaikki marinadi hävisi niiden mukana. Fail. Tulipahan jokatapauksessa harjoiteltua. Tämän ruuan valmistukseen meni kauppareissun kanssa yli neljä tuntia, koska unohdin lompakon kotiin.. ja tuon marinoimisen tein turhaan. Ruoka oli kuitenkin hyvää, joten totean onnistuneeni. 


Tänään sitten taas leivoin sämpylöitä, oikein rouheisesta sämpyläjauhosta ja lisäsin taikinaan siemeniä sekä porkkanaraastetta. Tämä oli elämäni toinen kerta, kun tein itse leipää ja hyvää tuli. Taisin kerrankin onnistua jossain leivontaan liittyvässä ilman ongelmia tai epäonnistumisia! Näihin aikaa vierähti vajaa 3 tuntia (taikinan kohotusajat mukaan laskettuna).


Toistaiseksi tämä minun kokkailuni on vähän hitaanpuoleista ja nenä kiinni ohjeissa tekemistä, mutta harjoittelu tekee mestarin ja jotain uskalsin näissäkin jo varioida, etten ihan millin tarkasti ohjeita seurannut. Toivon kovasti, että kynnys käyttää vähän enemmän aikaa ja vaivaa paremman ruuan toivossa, pienenisi pikkuhiljaa. 

Sitten kuulumisia videoprojekteista. Musavideon osalta ollaan nyt editointivaiheessa. Tänään päästiin siinä alkuun, saatiin kaksi ensimmäistä kohtausta raakaleikattua, johon käytettiin 3 tuntia aikaa ja huomenna jatketaan taas illalla. Valmista videota kuitenkin joudutte odottamaan marraskuun puolelle, koska ensiviikolla loma! Setlementin esittelyvideo taas pyörähtää paremmin käyntiin marraskuun alussa alkavalla kuvausviikolla.

Tämän tekstin kuvat mahdollisti vanha kunnon picasa! 
(Terveisiä Tainalle, ei tarvinnutkaan ladata sumopaintia, kun tuo löytyi jo valmiiksi koneelta)
HESSUMOBIILI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti