hessumobiili

hessumobiili

torstai 20. marraskuuta 2014

Valokuvatulostin

Esittelyssä: Canon SHELPY CP910 -valokuvatulostin

Sain syntymäpäivälahjaksi kauan toivomani valokuvatulostimen ja kiinnostuneita varten ajattelin kertoa ensimmäisistä käyttökokemuksista. Ihan aluksi pyydän anteeksi, kuvamateriaali on rakeista kännykkälaatua, mutta olen tästä niin innoissani, etten jaksanu odottaa valoisaa päivää, jollon olis voinu ottaa parempia kuvia.

Tulostin on pikkuruinen, vain 18 cm leveä ja tämän vuoksi erittäin näppärä. Mahtuu pieneenkin laatikkoon säilytettäväksi, eikä tarvitse varata yhtä pöytää pelkästään tulostimelle. 

Tutustuin rauhassa tulostimen käyttöohjeisiin, jotka olivat suomenkieliset ja käyttöohjeiksi yllättävän selkeät. Tulostinta varten piti tilata erikseen värikasetit ja valokuvapaperit, joita kuitenkin myydään kätevästi 108 kuvan pakkauksissa. Pakkaus sisältää siis sekä musteet, että paperin. Laitteen käyttöönotto vaati hetken ohjeiden tutkiskelua, mutta kun sen kerran jaksoi opetella, ei jatkossa käyttäminen ole enää vaikeaa. Mikäli kaikki musteet eivät kulu kerralla, voi mustekasetin ilmeisesti jättää laitteen sisälle, mutta paperia laitteeseen ei kannata jättää seuraavaa kertaa odottamaan. Mikäli paperi pääsee likaantumaan tai pölyttymään, heikentää se tulosteen laatua.
Laitteella voi tulostaa kuvia suoraan kameran muistikortilta, kännykästä, ipadista, usb-tikulta tai vaikka tietokoneelta langattomasti. Laite tarvitsee ainoastaan virtapiuhan. Kerran testanneena muistikortilta tai tikulta tulostaminen tuntui nopeimmalta, mutta ipadillakin tulostaminen oli helppoa ja melko nopeaa. Mobiililaitteesta tulostettaessa täytyy ladata ilmainen tulostinohjelma ja liittyä aina tulostamisen alussa laitteen itse luomaan verkkoon. 

Yhden kuvan tulostamiseen aikaa menee vähän alle minuutti (mobiililaitteesta tulostettaessa hieman enemmän). Tulostin tekee valokuvan neljä vaiheisesti, värittäen kuvan ensin keltaisella, sitten punaisella, sitten sinisellä ja lopuksi ilmeisesti mustalla(?). Kuviin jää myös valkoiset reunat sivuille, joista on hyvä pitää kiinni, jottei tule sormenjälkiä ja ne voi halutessaan irroittaa naupsauttamalla katkoviivaa pitkin, jollon reunat jäävät suoriksi. Tulostin ensimmäisellä kerralla yhteensä 28 kuvaa, johon aikaa meni reilu tunti kun laskee mukaan kaiken säätämisen valokuvien kanssa tietokoneella ja niiden siirtämisen muistikortille ja tikulle sekä laitteeseen itseensä tutustumisen. Lopuksi laitoin laitteen laatikkoon ja kokeilin kauanko toisella käyttökerralla aikaa kuluu yhden kuvan tulostamiseen. Laitoin ajastimen pyörimään ja otin laitteen uudelleen esille, laitoin virtapiuhan, liitin tulostimen iPadiin ja valitsin tulostettavan kuvan. Aikaa kului vain 5 minuuttia! 
Kaikin puolin olen erittäin tyytyväinen tulostimeen! Mikä tärkeintä, tulostuksen laatu on todella hyvä, omalla silmälläni en ainakaan erottaisi näitä kuvia valokuvaliikkeestä teetätettyistä. Halvin mahdollinen tapa se ei ole kuvien teettämiseen, mutta yksittäisten kuvien teettämiseen todella toimiva. Aikaisemmin olen käynyt teettämässä yksittäisiä kuvia valokuvaliikkeessä, mutta siihen verrattuna tällä tulostaminen on halvempaa. Netistä tilattaessa suurempia määriä, yksittäisen kuvan hinta jää kuitenkin reilusti alle tällä tulostettavan hinnasta. Jatkossa pyrin tulostamaan vain muutamia kuvia kerrallaan ja isommat määrät tilaan edelleen netistä. 

Mihin tätä tulostinta siis voisi tarvita?

Muistatteko, kun kerroin muistokirjaprojektistani? Se on minun tulostimen ensisijainen käyttötarkoitus. Vihdoin ja viimein miulla on mahdollisuus tehdä kirjaa reaaliaikaisesti eteenpäin, sillä voin tulostaa kuvan ihanasta hetkestä vaikka samantien ja liimata sen kirjaan! Valkouva-albumeita en rupea tällä tulostimella täyttämään, mutta muistokirjaan laitan yleensä vain muutaman kuvan kuukaudelta, joten siihen tulostimen käyttö ei ole liian kallista. Aikasemmin on pitäny aina odotella, että teetettäviä kuvia on kertyny riittävästi netistä tilaamista varten. Sain muuten ensimmäisen vuoden (syyskuu 2013 - elokuu 2014) kirjan valmiiksi tämän tulostimen ansiosta ja nyt pääsen aloittamaan tämän vuoden muistokirjaa! 

Toinen käyttökohde tulee todennäkösesti olemaan korttiaskartelu, ehkä joskus tulee tehtyä koko onnittelukortti pelkästään tietokoneella ja sitten riittää kun vain tulostaa sen. Miten kiva onkaan, kun voi antaa kortiksi itse ottamansa valokuvan tai vaikka yhdistää valokuvan ja käsintehdyn kortin. 

Kolmanneksi tietysti voi joskus haluta jonkin kuvan ihan vain esille vaikkapa kehyksiin. Eipä tarvitse sitäkään enää odotella kuukausia vaan sen voi tehdä heti!

Kuvasin teille ihan videolle, kuinka tulostin toimii:

Kuulin tulostimesta ensimmäisen kerran Katjamarian blogista, kannattaa sieltä käydä katsomassa parempia kuvia tulostimesta ja lukemassa myös Katjan mielipiteen laitteesta. 

Heissulivei ja kuulemisiin
HESSUMOBIILI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti